Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

Handelaren erg onzeker vanwege presidentverkiezingen

Gepubliceerd op 4 november 2020 om 08:49

De onzekerheid rond de Amerikaanse verkiezingsuitslag doet ook beleggers bibberen. De blauwe golf van Joe Biden blijft uit, en ook het sentiment – halverwege de verkiezingsnacht – dat er een duidelijke overwinning voor Donald Trump zou komen, verdampte voor een groot deel, inclusief de koerswinst voor de S&P 500. Iets na half zeven gaven de futures op Amerika’s belangrijkste beursindex een winst van 1% aan. Dat was flink minder dan de +2% die halverwege de uitslagen op de borden stond.

Beleggers bereiden zich voor op een poosje onzekerheid. De euforie over een eenvoudige zege voor Biden is prematuur gebleken. Het is ingewikkeld voor hem gebleken. En wat gebeurt er als de resultaten worden aangevochten? De standaard reactie van beleggers is dan om naar de dollar te vluchten.

 

Een andere verklaring voor het stijgen van de beurskoersen, bij persbureau Bloomberg, is dat álle Amerikaanse beleggingen, en zeker techaandelen, belangrijke veilige havens voor beleggers zijn. Aandelen als Apple en Amazon stijgen op de lange termijn altijd wel, zo is de gedachte.

’Geen overheidssteun voor Coronacrisis’

Op korte termijn kunnen beleggers zich echter beter voorbereiden op een onzekere rit. Vermogensbeheerder Invesco stelt dat de voorlopig onzekere verkiezingsuitslag betekent dat een nieuw stimuleringspakket van de Amerikaanse overheid er op korte termijn niet in ziet.

Ook is de tweede golf van het coronavirus op gang gekomen „en die is erg genoeg om significante lockdowns in Europa te rechtvaardigen”, zo schrijft hoofd strategie Kristina Hooper. „Wat we in de lente hebben gezien, is dat Europa’s heden over een paar weken al de toekomst kan zijn.” En het vooruitzicht dat de VS opnieuw in lockdown moet, kan de koersen doen kelderen, verwacht Hooper.

Fabiana Fedeli van Robeco denkt dat het nog wel tot vrijdag kan duren voordat er een duidelijke uitslag is, ondanks president Trump die zichzelf woensdagochtend tot winnaar uitriep. „Tot die tijd we mogen verwachten dat markten volatiel zijn en handelen op basis van nieuws over verkiezingsuitslagen.”

(Bron Telegraaf.nl)


«   »