Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX beurspraatje van de week

Gepubliceerd op 7 december 2019 om 13:47

AEX weekgrafiek:

Het is de AEX eindelijk gelukt om boven de 600 punten te sluiten, om precies te zijn 602,50. Hiermee heeft de onze hoofd index een belangrijke stap gezet in het vervolg van de uptrend...

Na een langere tijd zijwaarts te hebben bewogen was er afgelopen week eindelijk weer eens wat beweging op de financiële markten. Afgelopen maandag leek er aanvankelijk eindelijk een doorbraak uit de range 594/600 tot stand te komen met een doorbraak door de 600 punten, maar werd de index opnieuw terug gefloten. De uitbraak was een valse en zoals we dat vaker zien bij valse uitbraken kwam er een beweging in tegengestelde richting waarna de AEX neerwaarts door de steunzone 595/594 brak en afdaalde naar de stijgende bodemlijn en de ema50 rond 585. Een beweging van 17 punten op slechts 1 dag. Dinsdag ging de daling verder en werd de low gezet op 580,90. Vanaf dat punt namen de kopende partijen de regie terug in handen en uiteindelijk sloot de AEX net onder de stijgende bodemlijn. Vanaf woensdag is de AEX weer gaan stijgen en uiteindelijk gesloten op de hoogste stand sinds 2001.

Dit soort felle en vooral snelle correcties worden ook wel 'flash crashes' genoemd. Deze crashes zie je vaak in een 'bull market'. Als een bepaalde weerstand niet kan worden uitgenomen, dan stappen handelaren uit en nemen de volumes af. Door de index dan zo'n 3% te laten dalen trekken de kopende partijen nieuw vers kapitaal de markt in waarna de weerstand met dit nieuwe kapitaal wel kan worden uitgenomen. Dit was afgelopen week ook het geval op de indices.

Als we kijken naar de weekgrafiek hierboven zien we dat de candle van afgelopen week een flinke hammer is. De steel van handel heeft de ema10 terug getest die op zijn beurt steun aan de AEX heeft gegeven. De bovenste lijn van de boilinger bands wijst naar boven en het hoogste punt ligt komende week rond 610/612. 


«   »