AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 2 januari 2020 om 10:43

AEX daggrafiek:

Goedemorgen de AEX staat op een stand van 611 punten en dat is ruim 6 punten hoger dan de slot stand van afgelopen dinsdag 31 December. De AEX begint het jaar goed met een flinke stijging...

Na een goede sessie in Hong Kong en China begint de AEX het nieuwe jaar met een stijging. De eerste week van hert nieuwe jaar is ziezo statistisch gezien een goede, veel pensioen fondsen beleggen dan de premies die zij hebben ontvangen van hun leden wat de koersen stuwt.

De candle die afgelopen dinsdag was ontstaan is een hammer en weet de AEX deze winst vandaag vast te houden, dan is de candle bevestigd als bodem. Weerstand ligt er op de daggrafiek rond 612/613, weet de AEX daar doorheen te breken kunnen we verder omhoog naar 625 is het idee.

AEX 1H-grafiek:

Op de uurgrafiek werd afgelopen dinsdag een W-vormige bodem afgerond, deze had een koersdoel van 610 wat we inmiddels hebben gehaald. De 'bullisch engulfing die het eerste uur van de handelsdag is geplaatst laat zien dat er nog meer in het vat zit voor de kopende partijen. Breekt de AEX door de dubbele top op 612/613 dan kunnen we verder omhoog. Zou de AEX opnieuw een top plaatsen rond de weerstandszone en daalt de index vervolgens onder de 610, dan kunnen we spreken van een top en verwacht ik een daling naar de bodem van het begin van de week rond 605/603, maar vooralsnog lijkt een verdere stijging het meest voor de hand liggend.

 

Wil jij elke dag long & short signalen ontvangen op de AEX, Dax en Nasdaq? Neem dan voor slechts E30,- per maand een abonnement op de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor meer informatie stuur een mail naar info@beurspraatje.nl