AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 15 januari 2020 om 10:20

AEX daggrafiek:

De AEX staat op dit moment op een stand van 612 punten en dat is ongeveer 2 punten hoger dan de slot stand van gisteren. Het zijn mooie dagen voor day traders, de indices leggen flinke afstanden af Intraday...

De AEX heeft gisteren een belangrijke stap gezet in de uptrend. De index heeft namelijk de dalende toppenlijn uitgenomen die was ontstaan in de daggrafiek. Met deze stap kan de AEX verder omhoog richting de top van 2 Januari op 617,15. Steun ligt er bij de uitgenomen dalende toppenlijn en het 23,6% fibo rond 608. 

AEX 1H-grafiek:

De AEX heeft een bodem geplaatst op de uitgenomen weerstandslijn en is vanaf dat punt opgelopen tot aan 612,15. Hier ligt het 23,6% fibo van de beweging 600/615,85. Een doorbraak door dit niveau zou de weg vrij maken naar 615/617. Een terugkeer onder de rode lijn betekent een draai naar short. 

Ik verwacht vandaag niet veel bijzonders tot aan de ondertekening van het fase1 handelsakkoord tussen de VS en China wat voor vandaag op de agenda staat. Hierna zullen we ook weten wat er in de deal staat en of en wanneer er een eventuele volgende deal volgt. De indices zijn al behoorlijk gestegen de afgelopen periode en dan met name in Amerika, dus is het maar de vraag of dat na vandaag ook nog zo is. Vaak zie je bij dit soort gebeurtenissen, "Het bezit van de zaak, is het einde van het vermaak"