AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 16 januari 2020 om 13:00

AEX daggrafiek:

Goedemiddag, de AEX staat op dit moment op 612 en dat is een half puntje hoger dan de slotstand van gisteren. De AEX begon de dag met een flinke winst, maar staat het laatste uur wat onder druk...

Als we naar de daggrafiek kijken zien we daar weinig bijzonders, de index beweegt al een aantal dagen zijwaarts rond de 608/612. Vanmorgen leek er een uitbraak te komen en even tikte de AEX de 614,45 aan, maar omdat de Dax en de Amerikaanse futures begonnen te dalen moest de AEX mee.

Afgelopen Dinsdag kreeg de AEX een longsignaal op 609 en zijn we met de leden long gegaan. Deze positie hebben we vanmorgen met een mooie winst verzilverd. Het kan zijn dat de AEX nog oploopt naar de 615/617, maar het gaat erg moeizaam en daarmee neemt de kans op een correctie toe. Zakt de AEX opnieuw onder de 608, dan verwacht ik dat de correctie gaat beginnen.

AEX 1H-grafiek:

Op de uurgrafiek zien we dat R1 rond 614,50 vanmorgen voor weerstand heeft gezorgd  bij de AEX. Om de uptrend intact te houden is het van belang dat de AEX boven de 612 weet te sluiten vandaag. Als dat lukt blijft de weg open naar 615/617. Mocht dat niet lukken dan zal de AEX weer terug zakken naar 608, daar zullen we dan moeten kijken of er een bodem tot stand komt of dat de index verder weg zakt.

 

Wil jij elke dag long & short signalen ontvangen op de AEX, Dax en Nasdaq? Neem dan voor slechts E30,- per maand een abonnement op de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor meer informatie stuur een mail naar info@beurspraatje.nl