Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 17 januari 2020 om 11:43

AEX daggrafiek:

Goedemorgen de AEX staat op dit moment op 615 en dat is zo'n 3 punten hoger dan de slotstand van gisteren. Het is vandaag optie expiratie en dat is vaak een dag met veel beweging...

Gisteren deed AEX al een aanval op de 615, maar toen ondervond de index weerstand rond 614,45 dit had te maken met een zwakke Dax. die het maar niet lukte om de 13500 uit te nemen. Vandaag is dat heel anders, gisteren gingen de Amerikaanse indices flink omhoog en dat zorgde bij ons vanmorgen voor flink hogere openingen. 

Doordat de future gisterenavond nog flink is opgelopen, is de dag candle van gisteren alsnog een flinke groene geworden. Met deze stijging is er afscheid genomen van de zone 608/612 en kunnen we naar de zone 615/617. Rond dit niveau ligt een pittige weerstand en dat is de paarse lijn in de grafiek. Deze lijn is de bovenste lijn van een stijgende wig uit de maandgrafiek en heeft al meerdere malen voor weerstand gezorgd. Word deze lijn uitgenomen, dan heeft de AEX een belangrijke stap gezet naar 625.

AEX 1H-grafiek:

En terwijl ik deze update aan het schrijven ben, prikt de AEX door de weerstandslijn, maar zakt gelijk iets terug. De komende uren gaat het er dus om spannen of de lijn opnieuw weerstand aan de koers geeft en terug zakt in de wig, of dat de weerstand word uitgenomen en de AEX op weg kan naar 617 en hoger. Steun ligt er nu rond 615, mocht de koers daar door zakken, dan gaan we terug naar de 613/612.