Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX beurspraatje van het weekend

Gepubliceerd op 10 mei 2020 om 14:14

AEX weekgrafiek:

De AEX future is afgelopen vrijdag gesloten op een stand van 524 en dat is precies 30 punten hoger als de slotstand van vorige week vrijdag. Hiermee is de inverted hammer van vorige week niet bevestigd als top...

Het was een week waarin de kopende partijen het meest zichtbaar waren, de future opende afgelopen zondag op maandag nacht rond de 490 punten en is vanaf dat punt alleen maar opgelopen. Hiermee is de week candle een 'bullisch engulfing' geworden die zowel opwaarts door de ema10 als de stijgende bodemlijn van het meerjarig trendkanaal is gebroken. 

Vooral de terugkeer binnen het trendkanaal is een een belangrijk gegeven voor het koersverloop voor de komende maanden. 31 Mei word namelijk de kwartaal candle afgerond en als de AEX dan nog steeds binnen het kanaal koerst, was de neerwaartse doorbraak van de afgelopen maanden een valse en verwacht ik de tweede helft van het jaar een stijging naar de bovenste lijn en wellicht een opwaartse doorbraak daarvan, het worden dus nog een paar spannende weken.

De eerst volgende weerstand die zal moeten worden uitgenomen op weekbasis is de horizontaal bewegende ema200, deze vinden we komende week rond 526 en we zien op de grafiek dat deze vorige week ook voor weerstand heeft gezorgd. Een structurele doorbraak door dit niveau geeft meer opwaartse ruimte naar de zone 535/540. Daar vinden we het 61,8% fibo van de totale correctie en daar ligt naar mijn inzien ook de grootste kans op een lagere top. 

Het eerste steunniveau ligt komende week bij de stijgende bodemlijn van het trendkanaal zo rond 520 en daaronder op de ema10 rond 512/510. Het kantelpunt ligt nog steeds bij het 50% fibo op 505, zolang de AEX daar boven beweegt is de blik omhoog gericht. Daaronder verwacht ik meer druk op de koersen en een vervolg van de daling richting 475 en 460/450, maar vooralsnog is daar nog geen aanleiding toe.

Deze analyse is een gedeelte van de weekend update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik de swingtrades die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »