AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 15 juni 2020 om 09:17

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX staat op dit moment op een stand 532 en dat is zo'n 15 punten lager als de slotstand van afgelopen vrijdag. De future is afgelopen nacht met een neerwaarts gap geopend en daalt sindsdien verder....

Zoals we op de daggrafiek kunnen zien is de future aangekomen bij de low van afgelopen rond 535, hier vinden we het 61,8% fibo van de totale correctie, zakt de AEX hier doorheen, dan krijgen we een diepere correctie naar 525/520 en mogelijk zelfs naar 505/500 de komende dagen.

Zoals we op de daggrafiek kunnen zien ligt er rond 525/520 een behoorlijke batterij aan steun, zo liggen hier de ema's 50 & 100, het 23,6% fibo van de beweging 378/573 en de oude stijgende bodemlijn van het trendkanaal waar de AEX zich de gehele bull market in heeft bewogen.

Het is dus goed mogelijk dat er in deze zone de komende dagen een bodem word geplaatst. Gebeurt dat niet en zakt de AEX onder 520, dan breek de koers daarmee door alle ema's en komt er op basis van de daggrafiek een groter shortsignaal en verwacht ik een versnelling naar de zone 505/500. Zolang de AEX stand weet te houden boven de 535, kan er nog een dubbele bodem worden geplaatst rond de low van vorige week. Daarvoor zal de index weer moeten oplopen en sluiten boven 542/545, de slotstand van afgelopen vrijdag.

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl