Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 6 juli 2020 om 09:16

AEX weekgrafiek:

Goedemorgen de AEX future staat op dit moment op een stand van 579 en dat is ruim 10 punten hoger als de slotstand van afgelopen vrijdag. De futures schieten uit de startblokken op weg na hogere koersen...

De week candle van afgelopen week is nog net onder de weerstand van 573/575 gesloten, maar inmiddels is de koers daar afgelopen nacht wel doorheen gebroken. Het is nu zaak voor de kopende partijen om de index komende week boven de weerstand 573/575 te houden, in dat geval kunnen we de komende week/weken verder omhoog naar 600/605. Daar vinden we de onderkant van het gap 605/614 uit Februari dat nog gesloten moet worden.

Ik heb de oude stijgende bodemlijn vervangen voor een nieuwe die minder steil loopt. Zolang de koers hier boven beweegt en boven de weerstand 573/575 ga ik ervan uit dat we onder weg zijn naar 600/605. Mochten we deze week toch weer blijvend terug zakken onder het 76,4% fibo van de totale correctie rond 573, dan blijven we in de range 575/550.

AEX daggrafiek:

Vorige week werd er op de daggrafiek van de AEX een driehoek afgerond als halfmastpatroon, het koersdoel van het patroon lag in de zone 580/585 en is afgelopen nacht gehaald. Bij de opening van de cashhandel zo dadelijk zal er een behoorlijk openingsgap ontstaan naar de slotstand van afgelopen vrijdag rond 568, ik verwacht dat daar nog een stuk van gesloten gaat worden, of het ook helemaal gesloten gaat worden durf ik niet te zeggen. Doordat er bij het ontstaan van dit gap een weerstand is uitgenomen kunnen we hier spreken van een zogenoemd 'run away gap' en deze blijven vaak langer openstaan.

Verder zien we dat de koers tegen de bovenste lijn van de boilinger bands aanstaat die doordat deze horizontaal beweegt, weerstand aan de koers zal bieden. Het lijkt me dan ook het meest voor de hand liggend dat de AEX nog even terug zal zakken naar de zone 573/575 en mogelijk 570/568 om deze terug te testen als steun en daarmee de boilinger band de kans geeft om naar boven te krullen. 

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »