AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 22 juli 2020 om 11:24

AEX beurspraatje van de dag

Goedemorgen de AEX staat op dit moment op 572 en dat is zo'n 9 punten lager als de slotstand van gisteren. De AEX was gisteren aanvankelijk door de weerstand 580/582 gebroken, maar wist de uitbraak niet definitief te maken en daarmee blijft de AEX zijwaarts bewegen in de range 570/582..

De index heeft gisteren de bovenste lijn van de stijgende wig uit de daggrafiek getest, maar wist er niet doorheen te breken. Niet meer dan normaal als je het mij vraagt, er mag dan wel een ''mogelijk'' vaccin zijn tegen corona, maar zolang we dat nog niet in ons lichaam hebben bijven er mensen ziek worden en ligt een tweede golf en lockdown op de loer. Daarnaast blijf ik er bij dat na een rally zoals we die de afgelopen maanden hebben gezien op de financiële markten, er een gezonde correctie nodig is voor een hogere bodem en niet alleen consolidatie fases zoals we die de afgelopen periode veel zien.

Als we kijken naar de dag candle dan zien we dat het een 'doji' is geworden. Het laat zien dat men twijfelt over een verder vervolg omhoog, of omlaag. De ruimte binnen de wig word steeds smaller en daarmee lijkt een definitieve uitbraak nu aanstaande, het is alleen de vraag aan welke kant dit zal zijn.

Voor een neerwaartse doorbraak hou ik de zone 572/570 aan als startpunt (omdat daar de onderkant van de range ligt) voor een daling naar 560, 555/550. Let wel, er zal een doorbraak moeten plaats vinden op de daggrafiek voordat de range officieel gebroken is. Voor een opwaartse doorbraak zal de koers aan de bovenkant uit de wig moeten breken, pas daarboven kunnen we door naar 600/605.

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl