AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 3 augustus 2020 om 09:00

AEX weekgrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 547 en dat is zo'n 2 punten lager als de slotstand van afgelopen vrijdag. De AEX is afgelopen week verder gezakt en daarmee is er een lagere top geplaatst onder 632 uit Februari...

Om die reden heb ik een dalende toppenlijn geplaatst tussen de top rond 632 en die van 580, zolang de index hier nu onder beweegt zitten we op basis van de weekgrafiek in een correctie. De vraag is nu, is deze daling slechts een correctie voor een gezonde hogere bodem, of krijgen we toch te maken met een 'bearmarkt'?

Vooralsnog ga ik er van uit dat we een hogere bodem gaan plaatsen, de stijgende bodemlijn uit de weekgrafiek was veel te steil en onhoudbaar. Vorige week brak de AEX er al doorheen en afgelopen week zijn we verder gedaald tot aan 542. Rond dit niveau liggen de ema's 10, 50 en 100 die deze week voor een hogere bodem zouden kunnen zorgen. Zakken we toch door 542, dan gaan we naar de zone 535/530, daar liggen zowel de ema200 als de middellijn van de bollinger bands die wederom voor steun en een bodem zouden kunnen zorgen. Sluit de AEX komende vrijdag boven 560, dan staat er een potentiële bodem op de weekgrafiek. 

AEX daggrafiek:

Op de daggrafiek is de koers inmiddels door alle ema's gezakt en aangekomen bij het laatste fibo niveau van de beweging 587/530 het 76,4% fibo op 543. Zakken we hier doorheen dan gaan we naar de zone 535/530 waar de onderkant van de stijgende wig zich bevind. Mocht de AEX daar naartoe gaan, dan word het erg spannend, Zou deze zone (535/530) ook geen stand houden dan verwacht ik meer paniek bij beleggers en is het verder short naar 515 en 505/500 en wellicht nog een stuk een lager naar 480/470 waar het koersdoel van de stijgende wig ligt en de lange termijn stijgende bodemlijn zich bevind. Echter zover is het nog niet, er zou de komende dagen ook een hogere bodem geplaatst kunnen worden rond de huidige niveau's. Daarvoor zal de AEX als eerste het 61,8% fibo weer moeten uitnemen zo rond 551/552, daar boven kunnen we herstelen richting 558/560 en 565/568.

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl