Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 om 09:16

AEX weekgrafiek:

Goedemorgen, de AEX future is afgelopen vrijdagavond gesloten op een stand van 560 en dat is zo'n 8 punten hoger als de slotstand van vorige week vrijdag. De AEX blijft zijwaarts bewegen waarbij de week candle's zitten vast geplakt aan de horizontaal bewegende ema's...

De AEX beweegt nu al vanaf begin Juni tussen het 23,6% fibo rond 540 en de top van de totale opgaande beweging 380/587 waarvan de laatste vijf weken grofweg tussen 550 en 565. De dalende toppenlijn speelt hierbij een belangrijke rol, het lukt men maar niet om de AEX hier doorheen te laten breken en vervolgens verder te stijgen, maar aan de andere kant bieden de diverse ema's steun aan de index waardoor er ook geen daling komt. Toch verwacht komende week en anders uiterlijk volgende week een uitbraak, de ruimte tussen de steun en de dalende toppenlijn word namelijk steeds smaller waardoor er wel een keuze gemaakt ''moet'' worden. Daarnaast is de vakantieperiode in Europa ook zo'n beetje voorbij dus zullen de volumes ook weer gaan toenemen wat de kans op een uitbraak ook groter maakt.

Aan welke kant de uitbraak zal plaatsvinden is op dit moment erg moeilijk te zeggen, het is daarom verstandig om met beide scenario's rekening te houden en te wachten op een bevestiging vanuit de candlesticks.

Ik heb in de grafiek een driehoek getekend waar de AEX zich in beweegt, bij een opwaartse doorbraak word het een halfmastpatroon met een koersdoel van ongeveer 620. Voorwaarde is dan wel dat de weerstandszones 573/575 en 585/590 worden uitgenomen. Zakt de koers aan de onderkant uit de driehoek, dan word deze afgerond als omkeerpatroon, ik hou hiervoor 540 aan als breekpunt.

Kortom voor een goede swingtrade zal de AEX eerst uit de range/driehoek moeten breken, bij een opwaartse doorbraak van 568 gaan we long naar de zone 573/575, daar boven naar de 585/590 en 605/615. Bij een doorbraak aan de onderkant, gaan we onder 540 short naar de targets, 520/515 en 505/500, mochten we daar ook doorzakken gaan we naar 485/480.

AEX daggrafiek:

Op dit moment staat de AEX future op een stand van 562 en dat is zo'n 6 punten hoger als de slotstand van de cashhandel afgelopen vrijdag en daarmee ontstaat er om 9:00 een openingsgap die wellicht nog gesloten gaat worden. 

De dag candle van afgelopen vrijdag is een 'twijfel candle', deze heeft aan weerskanten lange sprieten en de body bevind zich precies in het midden. In dit geval is de body een rode, maar dat had net zo goed een groene kunnen zijn, hij bevind zich namelijk in het midden van de range dus heeft hij verder geen waarde. De huidige dag candle prikt door de dalende toppenlijn die we vandaag vinden rond 562/563. Bij een doorbraak van 565 staat de AEX weer boven de dalende toppenlijn en kunnen we weer naar long naar 568 en daar boven de bovenste lijn van de banden rond 570/571. Zakt de AEX onder 560, is het weer short naar 558, daaronder 555 en de onderste lijn van de driehoek in de zone 552/550. 

Deze analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »