Begeleiding bij het Daytraden op de AEX & DAX index voor slechts €30,- p/m

AEX weekend beurspraatje

Gepubliceerd op 6 september 2020 om 13:51

AEX maandgrafiek:

De zomer zit er weer op, een zomer die anders was dan alle andere hiervoor met name door de coronacrisis en alle maatregelen die dat met zich mee heeft gebracht. Ook op de financiële markten was alles de afgelopen periode anders dan ''normaal''. De Amerikaanse S&P500 en de Nasdaq  zette steeds nieuwe 'high's' terwijl wij hier in Europa een beetje op en neer hebben gestuiterd in een zijwaartse range. Toch kunnen we daar niet eeuwig in blijven bewegen en dus is het verstandig om weer eens goed te gaan kijken waar we staan en nog belangrijker waar we heen gaan.... Aangezien er afgelopen week een nieuwe maand is begonnen, gaan we eerst de maandgrafiek eens bekijken. 

Om te beginnen valt me op dat er de afgelopen drie maanden nauwelijks iets is veranderd, de AEX beweegt tussen het 38,2 en 23,6% fibo van de beweging 379/632, oftewel tussen 535 en 573.(De laatste candle is de huidige maand candle van September, deze zal nog van vorm veranderen)

De koers beweegt in het midden van het lange termijn stijgend kanaal en dus kan het zowel omhoog als omlaag. Ook de ema's bewegen allemaal vrij horizontaal waardoor er ook hier geen duidelijke informatie uit te halen valt. Wel zien we dat de laatste drie afgeronde candle's allemaal lange sprieten boven op de body hebben. Dit geeft aan dat men toch wel erg voorzichtig word, zodra de koers aan de bovenkant van de range komt en winst gaan nemen. Daardoor zijn de laatste twee candle's beide 'inverted hammers' en dat zijn potentiële top candle's. Om die te bevestigen zal de huidige maand candle onder de steun van 535 moeten sluiten, in dat geval komt er een shortsignaal naar de zone 505/500 en daaronder naar 480/470 voor een terug test van de onderste lijn van het trendkanaal. Bij een doorbraak en maandslot boven 573, komt er een longsignaal naar 605/615 om het laatste gap uit Februari te sluiten en daar boven naar de top van 632 en de bovenste lijn van het kanaal die daar in de buurt ligt.

kortom, op basis van de maandgrafiek kunnen we nog geen duidelijke analyse maken over het toekomstig koersverloop, daarvoor zal de AEX echt uit de range moeten breken. 

AEX weekgrafiek:

Dan gaan we kijken of de weekgrafiek ons meer te vertellen heeft, als eerste de ema's deze liggen allemaal horizontaal werkeloos in het midden van de range, dus daaruit valt deze week wederom geen informatie te halen. Wel zien we dat huidige week candle onder de onderste lijn van de driehoek is gesloten, maar doordat deze zo dicht bij de onderste is gesloten, twijfel ik aan de betrouwbaarheid. De doorbraak had meer waarde gehad wanneer deze ook andere 535 was gesloten, maar de kopende partijen hebben vrijdagavond flink hun best gedaan om de candle terug te brengen naar 543waardoor het een net wel, net geen doorbraak is geworden. Voor meer zekerheid zullen we moeten wachten wat er volgende week gaat gebeuren, zakt de index verder, of krijgen we een stijging waardoor deze doorbraak een valse word.

Kortom, ook de weekgrafiek laat geen helder beeld zien over wat men van plan is, ik denk nog steeds dat er net zoveel kopers als verkopers zijn waardoor we eigenlijk geen kant op gaan. Er zijn nieuwe impulsen nodig om de index of door de weerstand op 573 te duwen, of door de steun op 535 te laten zakken. Nu is het wel zo dat September statistisch gezien de ''slechtste'' beursmaand van het jaar is, maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Deze analyse is een gedeelte van de weekend  update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. 

Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochted een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whattsap groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatts-apgroep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl


«   »