AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 21 januari 2021 om 10:25

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 662 en dat is zo'n 3 punten hoger als de slotstand van de cashhandel gisteren. De future is verder opgelopen na een ontzettend sterke sessie in de VS gisteren...

De dag candle van gisteren is een is een lange 'hammer' waarvan de steel de stijgende bodemlijn test en de 'body' door de weerstand van 657/658 is gebroken. Nu de AEX door 660 is gebroken is er een nieuwe fase aangebroken en is er een nieuw middellang termijn target waar we ons de komende periode op kunnen richten. Wil jij dit target ook ontvangen neem dan een abonnement op de signalendienst.

Dit target blijft geldig zolang de AEX op dagbasis boven de bovenste lijn van het meerjarig trendkanaal blijft bewegen rond 652/650 daar vinden we nu namelijk het middellange termijn kantelpunt, maar het beste zou zijn als de koers netjes boven de stijgende bodemlijn blijft bewegen, deze vinden we vandaag zo rond 655 en loopt per dag ongeveer 2 punten op. Ons lange termijn target komt nu ook steeds dichterbij en hoewel het mij aan het begin van het jaar nog onmogelijk leek ga ik nu ''bijna'' denken dat we daar gewoon in een rechte lijn naartoe zullen gaan, we zullen zien!

Verder ligt vandaag het eerste steunpunt op 660, ik verwacht dat we deze vandaag nog wel gaan testen als nieuwe steun, als het dan vervolgens lukt om er boven te blijven dan kunnen we vrij snel door naar het middellange termijn target. Zakken we door 660, dan komt er een shortsignaal naar het korte termijn kantelpunt de zone 658/657, daaronder kunnen we dan naar 655. Weerstand ligt er nu in de zone  663/665.

Toch moeten we erg voorzichtig blijven, ik vind het namelijk vreemd dat de Dax gisteren niet door de 14000 is gebroken en er nu ook nog steeds onder beweegt. Daarnaast is de S&P500 ook aangekomen bij een lange termijn weerstand, dus het blijft oppassen voor een draai, ook al lijkt er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl