AEX beurspraatje van de dag

Gepubliceerd op 3 februari 2021 om 11:03

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment 656 en dat is zo'n 4 punten hoger als de slotstand van gisteren. De index is gisteren verder gestegen en opnieuw door de bovenste lijn van het meerjarig trendkanaal gebroken....

De dag candle van gisteren is wederom een groene en daarmee is de 'bullisch engulfing' van afgelopen maandag bevestigd als bodempatroon. Daarnaast is de index teruggekeerd tot boven de bovenste lijn van het meerjarig trendkanaal en dat betekent dat de correctie ten einde is en dat we de komende periode een nieuw lange termijn target krijgen van 690/705. Dit target blijft geldig zolang de AEX op dagbasis boven het meerjarig trendkanaal blijft bewegen (de zone 650/652). 

Voorwaarde is wel dat de index de komende dagen de oude weerstand van 665/668 weet uit te nemen, daarboven word het longsignaal sterker en verwacht ik een versnelling naar het 123,6% fibo van de beweging 602/668 rond 680/685. Tot die tijd zou er nog een dubbele top kunnen worden geplaatst in de zone 665/668.

Mocht er toch een daling plaatsvinden de komende dagen en de AEX zakt terug onder de 650, dan zouden we ook een periode van consolidatie kunnen krijgen, maar vooralsnog vind ik de koopbereidheid daarvoor te sterk en lijkt het er op dat de stijging gewoon verder gaat.

Bovenstaande  analyse is een gedeelte van de voorbeurs update die bestemd is voor de leden van de Beurspraatje.nl signalendienst. Voor E30,- per maand kun je met ons meedoen met de signalendienst. Je ontvangt dan elke ochtend een voorbeurs update van de AEX, DAX en de Nasdaq. Vervolgens de gehele dag long en stortsignalen op de AEX en DAX met de daarbij behorende targets in een whatsapp groep. Ook plaats ik zo nu en dan een swingtrade die ik inneem op de indices in een aparte whatsapp groep, zodat je deze mee kunt doen. Wil je je opgeven? Stuur dan even een email naar info@beurspraatje.nl