AEX dag analyse

Gepubliceerd op 4 juni 2021 om 09:53

AEX daggrafiek:

Goedemorgen, de AEX future staat op dit moment op een stand van 718 en dat is een puntje hoger als de slotstand van gisteren. De index is gisteren teruggezakt naar de dalende toppenlijn, maar werd daar meteen weer gekocht waarmee er een hogere bodem is ontstaan...

De dag candle van gisteren is een kleurloze doji en dat betekent dat er op basis op de daggrafiek niets is veranderd ten opzichte van gisteren. Al wekenlang beweegt de AEX in een zijwaartse range en is het de ene dag een paar puntjes erbij en de andere dag een paar puntjes eraf. 

Toch zien we dat er de afgelopen periode een licht stijgende trend zichtbaar is binnen de range en dat de AEX langzaam naar de weerstand van 724 kruipt. Met de candle van gisteren is de dalende toppenlijn terug getest als nieuwe steun en dat is een sterk teken. Ook de ema10 loopt onder de koers mee omhoog wat aangeeft dat de kopende partijen op dit moment in het voordeel zijn.

De eerste weerstand op basis van de daggrafiek ligt vandaag bij de bovenste bollinger band op 722, daarboven in de zone 724/725 ligt dan de onderste lijn van het stijgend trendkanaalEenmaal terug binnen het kanaal komt er op basis van de daggrafiek weer een sterk longsignaal en kunnen we naar 735.

Het eerste belangrijke steun en kantelniveau ligt nu bij de dalende toppenlijn in de zone 715/714. Daar zal de index boven moeten blijven sluiten om deze licht stijgende trend intact te houden.

AEX 4H-grafiek:

Op de 4H-grafiek beweegt de AEX nog steeds binnen de stijgende wig en zien we dat de koers nog steeds voornamelijk zijwaarts beweegt tussen de onderste lijn van de wig en de weerstand op 720/721. Dit is voor vandaag ook de eerste weerstandszone wat moet worden uitgenomen, daarboven kunnen we dan door naar de onderste lijn van het stijgend trendkanaal vandaag in de zone 724/725.

Het eerste kantelpunt ligt op de onderste lijn van de stijgende wig op 717 daaronder is het dan short naar de dalende toppenlijn in de zone 715/714. Onder 714 word het shortsignaal sterker en gaan we versnellen naar de bodem van gisteren op 712.

AEX 1H-grafiek:

Op de uurgrafiek beweegt de AEX nu zijwaarts in een smalle range met aan de bovenkant de weerstand op 718,50 en aan de onderkant de steun op 715,50. Dit hou ik voor het eerste handelsuur aan als neutrale range.

Bij een opwaartse doorbraak is het long naar de top van gisterenochtend op 720, breekt de index daar doorheen, dan is het verder long naar 722 en daarboven 724/725. Zakken we door de 715,50, dan is het short naar de dalende toppenlijn op 714 met een uitschieter naar de bodem van gisteren op  712.